N-NITROZOPIROLIDYNA Nr CAS: 930-55-2; ChemWhat Kod: 34950
Nazwy i identyfikatory |
Nazwa produktu | N-NITROSOPRROLIDYNA |
Synonimy | 1-nitrozo-pirolidyna; 1-pirolidynamina, N-nitrozo; Nitrosopirolidyna; n-nitrozo-1-pirolidynamina; N-nitrozopirolidyna; n-nitrozopirolidyna [niemiecki]; nn-pyr; No-Pyr |
Numer rejestru CAS | 930-55-2 |
Molecular Formula | C4H8N2O |
Waga molekularna | 100.12 |
EINECS | 213-218-8 |
Inne numery rejestrowe | |
Nazwy IUPA, InChI, InChI Key, Canonical SMILES, itp.: | Nazwy IUPA, InChI, InChI Key, Canonical SMILES, itp. |
Właściwości chemiczne i fizyczne |
Temperatura wrzenia | 214 ° C (lit.) |
Gęstość | 1.085 g / ml w 25 ° C (świeci się) |
Współczynnik załamania światła | n |
Temperatura zapłonu | 182 ° F |
Magazynowanie | Lodówka |
Więcej właściwości od PubChem | Topologiczny obszar powierzchni polarnej, Monoizotopowa masa itd. |
Bezpieczeństwo i zagrożenia(Kody i frazy) |
Kody zagrożeń | Xn |
Zwrot R | 40 |
RIDADR | 2810 |
WGK Niemcy | 3 |
RTECS | UY1575000 |
Klasa przechowywania | 6.1 (b) |
Grupa pakowania | III |
Więcej bezpieczeństwa i zagrożeń od PubChem | Sygnały, Oświadczenia o zagrożeniach GHS, Ostrzegawcze kody instrukcji itp. |
Literatura |
Literatura na PubChem | Synteza Referencje, Referencje na Metabolity itp. |
Patenty |
Patenty na PubChem | Powiązane patenty tego produktu |
Transport, przechowywanie i użytkowanie |
Transport | Brak informacji |
Magazynowanie | Brak informacji |
Stosowanie | Brak informacji |
Właściwości spektralne |
Brak informacji |
Kup odczynnik | |
Brak dostawcy odczynników? | Wyślij szybkie zapytanie do ChemWhat |
Chcesz być wymieniony tutaj jako dostawca odczynników? (Usługa płatna) | Kliknij tutaj, aby się skontaktować ChemWhat |
Zatwierdzeni producenci | |
Chcesz być wymieniony jako zatwierdzony producent (wymaga zatwierdzenia)? | Proszę pobrać i wypełnić ta forma i odeślij do [email chroniony] |
Skontaktuj się z nami, aby uzyskać inną pomoc | |
Skontaktuj się z nami, aby uzyskać inne informacje lub usługi | Kliknij tutaj, aby się skontaktować ChemWhat |