Guanidineacetic acid CAS#: 352-97-6; ChemWhat Kod: 70789
Nazwy i identyfikatory |
Nazwa produktu | Kwas guanidynooctowy |
Synonimy | N-amidynoglicynę; (Aminoiminometylo) aminooctowy; GLICOCYAMINE (KWAS GUANIDINOAKTYCZNY) (P); |
Numer rejestru CAS | 352-97-6 |
Molecular Formula | C3H7N3O2 |
Waga molekularna | 117.11 |
EINECS | 206-529-5 |
Inne numery rejestrowe | |
Nazwy IUPA, InChI, InChI Key, Canonical SMILES, itp.: | Nazwy IUPA, InChI, InChI Key, Canonical SMILES, itp. |
Właściwości chemiczne i fizyczne |
Temperatura topnienia | 300 ° C (lit.) |
Magazynowanie | Przechowuj poniżej + 30 ° C. |
Solubulity | 6 M NaOH: 50 mg / ml, klarowny, bezbarwny |
Pka | 2.82 (w 25 ℃) |
Merck | 14,4495 |
BRN | 1759179 |
Więcej właściwości od PubChem | Topologiczny obszar powierzchni polarnej, Monoizotopowa masa itd. |
System rejestracji substancji EPA | Glicyna, N- (aminoiminometylo) - (352-97-6) |
Bezpieczeństwo i zagrożenia(Kody i frazy) |
Kody zagrożeń | Xi |
Zwrot R | 36/37/38 |
S Fraza | 26-36 |
WGK Niemcy | 3 |
RTECS | MB7700000 |
Kod HS | 29252000 |
Więcej bezpieczeństwa i zagrożeń od PubChem | Sygnały, Oświadczenia o zagrożeniach GHS, Ostrzegawcze kody instrukcji itp. |
Literatura |
Literatura na PubChem | Synteza Referencje, Referencje na Metabolity itp. |
Patenty |
Patenty na PubChem | Powiązane patenty tego produktu |
Transport, przechowywanie i użytkowanie |
Transport | Brak informacji |
Magazynowanie | Brak informacji |
Stosowanie | Brak informacji |
Właściwości spektralne |
Brak informacji |
Kup odczynnik | |
Brak dostawcy odczynników? | Wyślij szybkie zapytanie do ChemWhat |
Chcesz być wymieniony tutaj jako dostawca odczynników? (Usługa płatna) | Kliknij tutaj, aby się skontaktować ChemWhat |
Zatwierdzeni producenci | |
Chcesz być wymieniony jako zatwierdzony producent (wymaga zatwierdzenia)? | Proszę pobrać i wypełnić ta forma i odeślij do [email chroniony] |
Skontaktuj się z nami, aby uzyskać inną pomoc | |
Skontaktuj się z nami, aby uzyskać inne informacje lub usługi | Kliknij tutaj, aby się skontaktować ChemWhat |