Guma ksantanowa Nr CAS: 11138-66-2; ChemWhat Kod: 1411537

IdentyfikacjaDane fizyczneSpectra
Droga syntezy (ROS)Bezpieczeństwo i zagrożeniaInne dane

Identyfikacja

Nazwa produktuGuma ksantanowa
Nazwa IUPAC dichlorowodorek 2-(2,4-diaminofenoksy)etanolu  
Struktura molekularna
Numer rejestru CAS 11138-66-2
Numer EINECS234-394-2
Numer MDLMFCD00131256
Synonimy11138-66-2
2-DIAMINOFENOKSYETANOL 4HCL
Chlorowodorek 2,4-diamino-fenoksy-etanolu
2,4-diaminofenoksyetanol 2HCl
Dichlorowodorek 2,4-diaminofenoksyetanolu
2,4-diaminofenoksyetanol HCl
2,4-DIAMINOFENOKSYETANOL HCL [INCI]
CHLOROWOREK 2,4-DIAMINOFENOKSYETANOLU
dichlorowodorek 2-(2-diaminofenoksy)etanolu
2-(2,4-diaminofenoksy)etanol DiHCl
DICHLOROWOREK 2-(2,4-DIAMINOFENOKSY)ETANOLU
2-(2,4-DIAMINOFENOKSY)Dwuchlorowodorek etanolu [HSDB]
Chlorowodorek 2-(2,4-diaminofenoksy)etanolu
dichlorowodorek 2-(2,4-diaminofenoksy)etanolu
2-(2,4-DIAMINOFENOKSY)ETANOLDICHLOROWODOREK
4-(2-HYDROKSYETOKSY)-1,3-FENYLENODIAMINY DICHLOROWODOREK
66422-95-5
70643-19-5
A835461
AC-8295
Molecular FormulaC8H14Cl2N2O2
Waga molekularna241.11
InChIInChI=1S/C8H12N2O2.2ClH/c9-6-1-2-8(7(10)5-6)12-4-3-11;;/h1-2,5,11H,3-4,9-10H2;2*1H  
Klucz InChIVXYWXJXCQSDNHX-UHFFFAOYSA-N  
Kanoniczny SMILESC1=CC(=C(C=C1N)N)OCCO·Cl·Cl  

Dane fizyczne

WyglądJasnożółty sypki proszek
Temperatura topnienia, ° C Rozpuszczalnik (temperatura topnienia)
64.43
Opis (skojarzenie (MCS))Rozpuszczalnik (Stowarzyszenie (MCS))Temperatura (asocjacja (MCS)), ° C
Skojarzenie ze związkiemH2O17
Formacja ekspleksowaH2O17
Lepkość25

Spectra

Opis (spektroskopia IR)
Zespoły, widmo

Droga syntezy (ROS)

Droga syntezy (ROS) gumy ksantanowej CAS 11138-66-2

WarunkiWydajność
Z wodorowęglanem sodu W glikolu bulylenowym; woda na 1 godz

Bezpieczeństwo i zagrożenia

Piktogram (y)wykrzyknik
Signalostrzeżenie
Oświadczenia o zagrożeniach GHSH302: Działa szkodliwie po połknięciu [Warning Acute toxicity, oral]
H317: Może powodować reakcję alergiczną skóry [Ostrzeżenie: uczulenie, skóra]
H319: Powoduje poważne podrażnienie oczu [Ostrzeżenie Poważne uszkodzenie oczu / działanie drażniące na oczy]
Ostrzegawcze kody instrukcjiP261, P264, P264+P265, P270, P272, P280, P301+P317, P302+P352, P305+P351+P338, P321, P330, P333+P313, P337+P317, P362+P364 i P501
(Odpowiednie stwierdzenie dla każdego kodu P można znaleźć na stronie Klasyfikacja GHS str.)

Inne dane

TransportW temperaturze pokojowej z dala od światła
MagazynowanieW temperaturze pokojowej i z dala od światła
Okres ważności2 roku
Cena rynkowa
Wyniki ilościowe
1 z 36Komentarz (dane farmakologiczne)Obecne bioaktywności
Numer ReferencyjnyFILMOWE PREPARATY O PODWYŻSZONEJ STABILNOŚCI CHEMICZNEJ ZAWIERAJĄCE SUBSTANCJE AKTYWNE ORAZ SPOSÓB ICH WYTWARZANIA
2 z 36Komentarz (dane farmakologiczne)Obecne bioaktywności
Numer ReferencyjnyBariery ochronne dla mikroelementów, fitochemikaliów i nutraceutyków
3 z 36
Komentarz (dane farmakologiczne)
Obecne bioaktywności
Numer ReferencyjnyCharakterystyka reologiczna żeli κ-karagen/galaktomannan i ksantan/galaktomannan: Porównanie galaktomannanów z nietradycyjnych źródeł z konwencjonalnymi galaktomannanami
4 z 36Komentarz (dane farmakologiczne)Obecne bioaktywności
Numer ReferencyjnyWpływ gumy ksantanowej na właściwości fizykochemiczne i stabilność emulsji oleju kukurydzianego w wodzie stabilizowanych monooleinianem polioksyetyleno(20)sorbitanu
5 z 36
Komentarz (dane farmakologiczne)
Obecne bioaktywności
Numer ReferencyjnyWpływ ksantanu na krystalizację węglanu wapnia
6 z 36Komentarz (dane farmakologiczne)Obecne bioaktywności
Numer ReferencyjnyWpływ poziomej orientacji odwiertów na wtórne zalewanie biopolimerem ropy naftowej Safaniya
7 z 36Komentarz (dane farmakologiczne)Obecne bioaktywności
Numer ReferencyjnyPorównanie wydajności bioreaktorów zbiornikowych z ciągłym mieszaniem i bioreaktora TORUS w odniesieniu do bulionów hodowlanych o dużej lepkości.
EfektSI50 nie obliczony
PomiarySI50
8 z 36Komentarz (dane farmakologiczne)Obecne bioaktywności
Numer ReferencyjnyWpływ wybranych gum i preżelowanej skrobi kukurydzianej na majonez o obniżonej zawartości tłuszczu: modelowanie właściwości za pomocą centralnego projektowania kompozytów
Numer ReferencyjnyStabilność ksantanu w solankach mrówczanowych – formułowanie nieniszczących płynów do zastosowań w wysokich temperaturach
Użyj wzoru
Guma ksantanowa Nr CAS: 11138-66-2 jest szeroko stosowana w przemyśle spożywczym w celu poprawy tekstury i odczucia w ustach produktów, takich jak produkcja galaretek, sosów, przypraw i ciastek.

Kup odczynnik

Brak dostawcy odczynników? Wyślij szybkie zapytanie do ChemWhat
Chcesz być wymieniony tutaj jako dostawca odczynników? (Usługa płatna) Kliknij tutaj, aby się skontaktować ChemWhat

Zatwierdzeni producenci

Chcesz być wymieniony jako zatwierdzony producent (wymaga zatwierdzenia)? Proszę pobrać i wypełnić ta forma i odeślij do [email chroniony]

Skontaktuj się z nami, aby uzyskać inną pomoc

Skontaktuj się z nami, aby uzyskać inne informacje lub usługi Kliknij tutaj, aby się skontaktować ChemWhat